Hoe is het eigenlijk om stage te lopen bij OK GO?

Sinds vorige maand hebben we weer een nieuwe collega in ons team mogen verwelkomen: Lisa Prins (23, Den Haag) volgt een master New Media & Digital Culture aan de Universiteit in Utrecht en deed hiervoor haar bachelor Film en Literatuur wetenschap in Leiden. Bij OK GO gaat ze meewerken aan een nieuw project dat dit najaar live gaat. We vroegen haar wat haar leukste stage ervaringen tot nu toe zijn.

En, ben je de hele dag koffie aan het halen?

“Stage, je hoort anderen er weleens over praten: de hele dag achter een computer nieuwsberichten tikken, koffie halen voor je baas, alle rotklusjes oplossen… klinkt niet heel aantrekkelijk.

Gelukkig zijn niet alle stages zo saai en demotiverend, ik liep vier maanden stage bij het innovatieve mediabedrijf OK GO aan de Herengracht in Amsterdam. Mijn reis door Oceanië was net afgerond en ik voelde mij gemotiveerd om ervaring op te doen, niet-wetend dat werken zó leuk kon zijn.

Ik werd meteen in de media-wereld gegooid en wow, wat was dat leuk: Ik ging naar een data-conferentie in het mediapark in Hilversum, bezocht met het team The Next Web conferentie, kreeg een gratis smartphone bij een event van Acer en mocht drie maanden de nieuwe streaming-service Play van KPN uitproberen.

En dat is nog maar een handjevol events waar ik ben geweest: Ik ging naar de première voorstelling van “Testament of Youth” waar ik mocht schrijven over mijn celeb-crush Kit Harington en niet al te lang geleden reisde ik naar het stadje Arras in Frankrijk om het Main Square Festival bij te wonen.

Dat klinkt alsof je de hele dag op pad bent?

Naast alle events met gratis hapjes, drankjes, inspirerende speeches en mijn eerste ervaringen met netwerken is OK GO een bedrijf dat zijn stagiaires als volwaardige werknemers ziet en hen stimuleert. Je hoort meteen bij het bedrijf en wordt verwelkomd door twee hardwerkende, young-minded en hartelijke mensen die van jou een echte online media producer maken. Maar uiteraard is er ook ruimte om te leren en wordt je individueel begeleid om zo veel mogelijk facetten van het vak in de praktijk te leren brengen.

Een aanrader dus?

Ik heb meer geleerd tijdens mijn stage in Amsterdam dan ooit tevoren. Dit niet alleen door de tientallen blogposts die ik publiceerde op Dutchcowgirls en Numrush, mijn verbeterde interview-, camera- en editing skills en bijdrage aan een nieuw project – ik heb ook in een huiselijk kantoor mogen samenwerken met alleen maar gemotiveerde mensen die dezelfde passies delen.

Blijf niet stilzitten en maak er wat van, want als ik iets heb geleerd van OK GO is het wel dit: The future is now!