Trots op Project Smile: Een bijzonder project voor Intel

Afgelopen weekend konden de ruim 3000 bezoekers van Bright Day kennismaken met een erg tof nieuw project van OK GO, Kaliber en Intel: Bij de ingang van het tech fest stond namelijk een zogenaamde Smile Detector: Een interactieve installatie die precies kan zien hoe breed jij kunt lachen.

Schermafbeelding 2015-11-23 om 17.03.33

De bijzondere installatie was mogelijk dankzij de innovatieve RealSense technologie van Intel. Met behulp van een geavanceerde chip en een ingebouwde 3D camera in onder meer de nieuwste lijn Lenovo laptops, kan deze technologie in slechts enkele seconden een complete gezichtsscan uitvoeren. Handig, als je je laptop bijvoorbeeld alleen wilt kunnen laten ontgrendelen zodra jij er met je gezicht achter kruipt.

De RealSense technologie maakt gebruik van 78 datapunten op iemand’s gezicht. Dat maakt het niet alleen mogelijk om gezichten automatisch te herkennen, maar dus ook of iemand lacht of juist boos kijkt.

Om deze bijzondere innovatie te demonstreren bedachten we samen met onze Utrechtse vrienden van Kaliber ‘Project Smile’: Een interactieve installatie die registreert of en hoe breed iemand lacht. Middels een speciale lachdetector, die bij de ingang van onder meer het Windows 10 event Futureproef in Amsterdam Noord kwam te staan, werden zo alleen de bezoekers die bereid waren te lachen bij binnenkomst, toegang tot het event verschaft.

Schermafbeelding 2015-11-23 om 16.57.23

En dit weekend kon je Project Smile dus ook op Bright Day bewonderen. Helaas niet om gratis toegang te krijgen tot deze toffe beurs, maar toch waren er genoeg bezoekers die de smile detector maar al te graag even zelf wilden uitproberen. De komende tijd zal Project Smile ook nog op andere events in Nederland en België te zien (en ervaren) zijn, of bekijk dit fragment op Bright TV om ons project zelf in actie te zien.