Frisse wind voor Zeilen.nl

New Skool Media is een van de grootste magazine uitgeverijen van Nederland met titels als delicious, Seasons, Kijk, Zin, Formule 1 en Vorsten. Eén van die titels werd recent door OK GO in een nieuw jasje gestoken: Onlangs verzorgden wij namelijk het ontwerp van een volledige responsive redesign voor Zeilen.nl.

Een feest om aan te werken, want deze website die al ruim 10 jaar tot één van de grootste en meest bekende watersport sites van ons land behoort, beschikte reeds over een enorme backlog aan prachtige content. Het enige wat wij hoefden te doen, was die content beter tot zijn recht laten komen in een fris nieuw ontwerp. Web-Home-Zeilen-short

Web-article-ipad zeilen-mobile-home-android

De site werd responsive op 1 breekpunt, zodat deze ook op mobiel goed tot zijn recht zou komen. We kozen voor de mobiele variant onder meer voor een full screen header image zodat de bezoeker direct gegrepen wordt door de laatste nieuwsberichten. Overbodige content zoals een sidebar en een footer komen in de mobiele interface te vervallen ten faveure van een infinite scroll: Lekker eindeloos door de nieuwsfeed scrollen. Ook social sharing is prominent op mobiel: Wie een artikel wil delen heeft de mogelijkheid dat naar Facebook, Twitter, Pinterest of Whatsapp te doen via een social bar die fixed onderaan elk artikel staat.

Omdat NSM overweegt een uniformere online huisstijl voor al zijn titels uit te rollen, maakten we ook een voorstel van hoe dit design voor een andere titel tot zijn recht zou komen. Je ziet dat een paar kleine aanpassingen zoals kleurgebruik, beeldredactie en lettertypes gelijk voor een totaal andere sfeer zorgen.

Mockup-Mobile-Delicious

Mockup-Delicious

Web-Home-Delicious delicious-mobiel-android

De nieuwe site van Zeilen.nl is vanaf nu te bezoeken.