Hoe wij werken

Hoe steekt een typisch OK GO project in elkaar?

Bij OK GO helpen we bedrijven bij het ontwikkelen van hun online en contentstrategie. Dat betekent dat we zowel met je mee kunnen denken over het concept en de redactionele formule van je website of app, als dat we in staat zijn om je plannen te ontwerpen en produceren. Een typisch project doorloopt vaak de volgende stappen:

1. Brainstorm

Tijdens een eerste kennismaking nemen we graag de probleemstelling met je door. Of je nu een gevestigd merk bent met een social media probleem, of een uitgever die hulp nodig heeft bij de grote overstap naar online. Tijdens het eerste gesprek proberen we een goed beeld te krijgen van je verwachtingen, stijl en richting die je in wilt slaan. Ook proberen we de opdracht zo goed mogelijk af te kaderen: Wat moet er gerealiseerd worden, tegen welk budget en in welke periode? Het helpt als je ons daarbij een gedetailleerde briefing kunt aanleveren. Op basis van dit document en ons eerste gesprek stellen we een offerte voor je op.

2. Concepting

Zodra we voor je aan de slag gaan zullen we altijd beginnen met het opstellen van een concept of wireframe. Dit kan een strategiepresentatie zijn, een uitontwikkeld conceptvoorstel of een wireframe van een website. In deze fase werken we vooral aan iets dat we samen met onze opdrachtgever kunnen bespreken, zodat we het al in conceptfase beter maken, voor we starten met de daadwerkelijke productie van een campagne, strategie of website.

3. Productie

Wanneer we van beide kanten tevreden zijn over het concept, kan onze studio aan de slag met de productie van het concept. In sommige gevallen betekent dit de productie van een website of actiepagina, design & development. Of onze redacteuren gaan aan de slag met de productie van een serie artikelen, een fotoshoot of videoserie. Als het om een strategisch advies gaat bekijken we in deze fase hoe we dit kunnen implementeren in je organisatie. Bijvoorbeeld via een teampresentatie of in-house-workshop, maar ook de inrichting van tools en het communicatieproces.

 

4. Testing

In het geval van een development project plannen we aan het eind van het productieproces altijd een beta-launch in, waarbij we een testversie van de app of website met je zullen delen. Dit is het moment dat je het product voor het eerst als werkende versie kunt beoordelen, en er bijvoorbeeld al siteteksten en afbeeldingen in het ontwerp geplaatst kunnen worden. Ook is dit het moment dat we de site samen gaan testen op bugs, of andere zaken die mogelijk nog moeten worden aangepast. Tijdens deze fase zullen we je ook laten zien hoe je de site of app eventueel zelf kunt gaan beheren via het CMS.

5. Content training

In veel gevallen levert OK GO websites of projecten op die leunen op een sterke redactionele formule, sites die straks elke dag nieuwe content gaan laten zien. Omdat we zelf veel ervaring hebben met het runnen van succesvolle blogs en nieuwssites, helpen we je graag bij het opstellen van deze content strategie, en laten we je zien welke tools en apps je kunt gebruiken om content te verzamelen, hoe je populaire artikelen schrijft en welke social media kanalen je kunt inzetten om deze content te verspreiden. Desgewenst kunnen wij de content strategie overigens ook in-house voor je uitvoeren.