Hoe wij werken

Hoe steekt een typisch OK GO project in elkaar?

Bij OKGO ontwikkelen we digitale producten van A tot Z. Dat betekent dat we zowel met je mee kunnen denken over het concept en de redactionele formule van je website of app, als dat we in staat zijn om je plannen te ontwerpen en produceren. Een typisch project doorloopt vaak de volgende stappen:

1. Brainstorm

Tijdens een eerste kennismaking nemen we graag de probleemstelling met je door. Of je nu een net gelanceerde startup bent, of een corporate website wilt laten ontwikkelen: Wij zijn van alle markten thuis. Tijdens het eerste gesprek proberen we een goed beeld te krijgen van je verwachtingen, stijl en richting die je in wilt slaan. Ook proberen we de opdracht zo goed mogelijk af te kaderen: Wat moet er gerealiseerd worden, tegen welk budget en in welke periode? Het helpt als je ons daarbij een gedetailleerde briefing kunt aanleveren. Op basis van dit document en ons eerste gesprek stellen we een offerte voor je op.

2. Wireframing

Zodra we voor je aan de slag gaan zullen we altijd beginnen met het opstellen van een wireframe: Een draadmodel van je website of app dat samen met het technisch ontwerp de briefing vormt voor onze designers en developers. Tijdens deze fase bepalen we wat de hiërarchie van het ontwerp wordt, en hoe alles precies zal gaan werken voor de eindgebruiker.

3. Design

Wanneer we van beide kanten tevreden zijn over de structuur, kunnen onze designers aan de slag met de looks van je nieuwe site. Op basis van je logo, huisstijl of briefing maken we vaak eerst een moodboard, om je een idee te geven van de stijl die we op de website willen gaan doorvoeren. Daarna werken we 1 of meerdere pagina’s uit, waarop we graag je feedback willen hebben. Zodra er een akkoord is op het design, kan de stijl worden doorgevoerd op alle andere pagina’s en kan het development team aan de slag met de technische realisatie.

4. Development

De development fase is vaak het langste gedeelte van het productieproces, vandaar dat we daar altijd zo snel mogelijk mee willen starten. Zodra we een goedkeuring hebben op de eerste designs, kunnen we vaak al aan de slag. Het merendeel van onze sites wordt gebouwd in een custom wordpress omgeving, zodat je de site na oplevering in eigen beheer kunt gaan managen. Maar uiteraard leveren we ook maatwerk als het om complexere (actie)sites of iOS of Android apps gaat.

5. Testing & Training

Aan het eind van de development fase plannen we een beta-launch in, waarbij we een testversie van de app of website met je zullen delen. Dit is het moment dat je het product voor het eerst als werkende versie kunt beoordelen, en er bijvoorbeeld al siteteksten en afbeeldingen in het ontwerp geplaatst kunnen worden. Ook is dit het moment dat we de site samen gaan testen op bugs, of andere zaken die mogelijk nog moeten worden aangepast. Tijdens deze fase zullen we je ook laten zien hoe je de site of app eventueel zelf kunt gaan beheren via het CMS.

6. Content training

In veel gevallen levert OKGO websites op die leunen op een sterke redactionele formule, sites die straks elke dag nieuwe content gaan laten zien. Omdat we zelf veel ervaring hebben met het runnen van succesvolle blogs, helpen we je graag bij het opstellen van deze content strategie, en laten we je zien welke tools en apps je kunt gebruiken om content te verzamelen, hoe je populaire artikelen schrijft en welke social media kanalen je kunt inzetten om deze content te verspreiden. Desgewenst kunnen wij de content strategie overigens ook in-house voor je uitvoeren.