In de spotlight

Maak kennis met freelancer Nina!

Bij OK GO werken inmiddels tamelijk wat creatieve mensen. De een schrijft, de ander ontwerpt, filmt, fotografeert of houdt zich bezig met social media en project management. Maar onder aan de streep zijn we allemaal makers van mooie dingen. En om je een beeld te geven van al dat creatieve talent, lichten we elke twee weken één van onze collega’s uit. Vandaag is het de beurt aan onze freelance journaliste, Nina Bogosavac

Naam: Nina Bogosavac
Woonplaats: Utrecht
Leeftijd: 22

Wat is je favoriete Spotify-playlist voor op werk?

Totaal afhankelijk van mijn bui, energielevel en type artikelen die ik schrijf, kies ik weleens muziek uit maar meestal werk ik in stilte. Als ik Spotify aan zet, worden het vaak cd’s van artiesten die ik nummer na nummer kan luisteren. Vaak wat rustigs zoals Norah Jones of Franse muziek. Voor wat geroezemoes op de achtergrond zet ik de radio aan, en als ik een energieboost nodig heb pak ik mijn Spotify verjaardagslijst erbij waar ik ook na nog mijn feest heel goed op ga.

Wat doe je precies bij OK GO?

Ik ben freelance stukjesschrijver voor Vance en Numrush. Ik ben continu op zoek naar de laatste trends over lifestyle, werk/privé balans en inzichten die het leven een stukje makkelijker én leuker maken. Het leven van mezelf, vrienden is hierbij vaak een uitgangspunt.

Wat is je favoriete YouTube video?

Gaat je voorkeur uit naar Instagram of Facebook?

Ik heb een enorme haat/liefde verhouding met social media: ik ben meer verslaafd aan Instagram doordat het supersnel wegscrollt en het ultieme voer is voor mijn nieuwsgierigeid; Facebook is mijn voornaamste informatiebron als het gaat om nieuws. Twitter is de ultieme tool voor tijdens werktijd: een soort journalisten echokamer, maar heel handig als het gaat om nieuws.

Wat is je favoriete restaurant?

Ik koester nog steeds goede herinneringen aan een hamburger die ik at in Riga, de hoofdstad van Letland. Niet zomaar een stuk vlees, maar een burger zoals ‘ie hoort te zijn: groots, smaakvol en een tikkeltje te vet.

Welke werk gerelateerde app kun je niet meer zonder?

Slack. De communicatie gaat soepel, steeds meer bedrijven werken ermee en de giphy’s zijn onevenaarbaar.

Wat is je favoriete gadget?

Mijn agenda. Papier, groot en hij gaat overal mee naartoe.

Naar welk land ga je het liefst op vakantie?

Ik laat me hierin een beetje leiden door de keuken van een land. Hoewel ik Georgië tot nu toe het meest indrukwekkend vond (die dumplings!), blijf ik erbij dat Europa de meest fantastische plekken kent. Een treinreis door Italië is misschien mijn mooiste én lekkerste vakantie ooit. Maar een week lang borrelen en mosselen eten in Bergen aan Zee met familie is net zo fijn.

Waar zou je heel goed in willen zijn?

Cliché, maar zingen. Wat een genot moet het zijn om andere mensen te kunnen ontroeren met je stem.

Als je overal ter wereld zou kunnen wonen, waar zou dat dan zijn?

Moeilijke vraag, elk land en elke cultuur heeft zo veel fijns. Mijn basis zal altijd Nederland blijven maar een appartement in Belgrado (waar mijn vader vandaan komt) en huisje op het Italiaanse platteland zouden mij wel heel gelukkig maken.

italie-landschap

Als je één project moest kiezen waar je de rest van je leven aan zou moeten werken, wat voor project zou het dan zijn?

Iets waarbij ik mijn kwaliteiten zou kunnen inzetten en het nooit zou voelen als een stomme verplichting. Een combinatie van schrijven, eten en culturen komt daarbij het meest in de buurt.

Wat is je favoriete project waar je bij OK GO aan gewerkt hebt?

De dag dat ik naar Barcelona vloog voor een press release en erna als een razende journalist een koffietent opzocht om het stuk uit te tikken. Voordat ik weer terug moest naar het vliegveld had ik nog een uur de tijd om de zee te zien en een pan paella te eten.