In de spotlight: Lisa Praster

Bij OK GO werken inmiddels tamelijk wat creatieve mensen. De een schrijft, de ander ontwerpt, filmt, fotografeert of houdt zich bezig met social media en project management. Maar onder aan de streep zijn we allemaal makers van mooie dingen. En om je een beeld te geven van al dat creatieve talent, lichten we elke twee weken één van onze collega’s uit. Vandaag is het de beurt aan stagiaire Fotografie: Lisa Praster.

Naam: Lisa Praster
Woonplaats: Amsterdam
Leeftijd: 24

Wat doe je precies bij OK GO?

Ik ben fotograaf voor OKGO en de websites Vance.nl en Numrush.nl. Hierbij ben ik vooral bezig ben met het maken van documentaires, bedenken van foto’s bij de geschreven artikelen of maken van content voor de social media platformen. Het werk is erg veelzijdig, ik ben dus veel op pad en kom daardoor op veel verschillende plekken!

Wat is je favoriete Spotify-playlist voor op werk?

Ik moet zeggen dat mijn smaak per dag varieert, maar ik luister meestal wat rustigere muziek zoals R&B of Indie. Ik kan wel snel afgeleid raken als ik TOP40 of iets dergelijks luister.

Wat is je favoriete YouTube video?

Ik zit eigenlijk nooit op YouTube… behalve soms voor muziek. Wat ik weleens keek toen ik nog regelmatig op YouTube zat waren kattenfilmpjes, haha. Maar aangezien je die nu regelmatig op Facebook vindt…

Gaat je voorkeur uit naar Instagram of Facebook?

Instagram. Sowieso ben ik vooral geïnteresseerd in de mooie fotografie die je tegenwoordig steeds meer ziet op Instagram, maar ik denk ook dat Facebook wat meer een platform is geworden voor de wat ‘oudere’ generatie (sorry mam).

Wat is je favoriete restaurant?

Ik zou niet per se één restaurant kunnen noemen, aangezien ik altijd probeer naar nieuwe restaurantjes te gaan waar ik nog nooit eerder ben geweest. Maar ik hou heel erg van de Thaise keuken. Zet mij maar in een hoekje aan een een-persoons tafel in een Thais eethuis, dan ben ik gelukkig.

Welke werk gerelateerde app kun je niet meer zonder?

Misschien wordt dit niet per se gezien als een werk gerelateerde app, maar dat is het voor mij wel. Pinterest is zeker iets waar ik niet meer zonder kan. Als fotograaf haal ik hier ontzettend veel inspiratie en motivatie uit, en ben ik hier dus regelmatig trefwoorden op aan het invoeren als ik het even niet meer weet haha!

Wat is je favoriete gadget?

De Chromecast die aangesloten is op mijn tv. Ik kijk ontzettend veel series, en het kijkt toch een stuk fijner op groot beeld dan op je laptopje!

Wat is je favoriete project waar je bij OK GO aan gewerkt hebt?

Ik ben hier nog niet zo heel lang bezig, maar er zit een project aan te komen waar ik ontzettend veel zin in heb. Helaas kan ik nog niet vertellen wat dit inhoudt!

Naar welk land ga je het liefst op vakantie?

Ik ben er nog niet geweest, maar ik zou ontzettend graag naar Hawaii gaan. Ik denk dat ik daar een perfecte combinatie ga vinden tussen relaxen/daadwerkelijk vakantie houden op het strand, en mijn werk. Dit land is namelijk ontzettend fotogeniek en erg divers, waardoor ik denk dat ik daar zo een paar maanden zou kunnen vertoeven. Helaas wel erg prijzig, dus deze reis moet nog even wachten!

Roadtrip Sardinia 💕

A post shared by Lisa Praster (@lisapraster) on

Wat is je favoriete film?

Into the Wild. Ik ben zelf ook een heel erg reislustig persoon, dus ik kan me volledig identificeren met de hoofdpersoon. Als ik één film zou moeten kiezen die ik nog veel vaker zou willen zien, en me ook echt heeft geraakt dan is dat het.

Waar zou je heel goed in willen zijn?

Ik zou wel heel goed willen zijn in Paragliden. Als ik die af en toe door de lucht zie vliegen als ik zelf aan het autorijden ben… Dat lijkt me toch wel het ultieme gevoel van vrijheid. Even uit alle drukte! Maar helaas schijnt dit nog best lastig te zijn, en duurt het ook wel lang voor je het onder de knie hebt en zelf kan gaan in plaats van met een leraar.

Als je één project moest kiezen waar je de rest van je leven aan zou moeten werken, wat voor project zou het dan zijn?

Een project waarbij ik verschillende werelddelen zou moeten bezoeken voor mijn fotografie. Ik denk dat je daar oneindig veel werk in vindt, en op die manier kan ik mijn twee grootste passies combineren: fotografie en reizen.