In de spotlight

Maak kennis met de SEO kenner Arnout!

Bij OK GO werken inmiddels tamelijk wat creatieve mensen. De een schrijft, de ander ontwerpt, filmt, fotografeert of houdt zich bezig met social media en project management. Maar onder aan de streep zijn we allemaal makers van mooie dingen. En om je een beeld te geven van al dat creatieve talent, lichten we elke twee weken één van onze collega’s uit. Vandaag is het de beurt aan Social Media en SEO kenner, Arnout Kestemont.

Naam: Arnout Kestemont
Woonplaats: Amsterdam – Oost , ik ben afkomstig uit Brussel, maar ik praat wel degelijk Nederlands en geen Belgs. (Ik zeg het erbij omdat mensen op straat of in de winkel me steeds antwoorden in het Engels als ik iets vraag. Nochtans is Vlaams dezelfde taal als Nederlands hoor!)
Leeftijd: 22

Wat is je favoriete Spotify-playlist voor op werk?

Ik hou van Hip-Hop, wat afstamt van Funk en Soul muziek. Maar omdat ik tijdens het werken veel moet lezen en schrijven raak ik snel afgeleid door de rapteksten. Deze playlist is de perfecte mix tussen goede instrumentale muziek en een leuke vibe. Het houdt me heel de dag goed gezind.

Wat doe je precies bij OK GO?

Ik ben stagiair social media en SEO. Ik probeer zo veel mogelijk lezers te trekken naar de sites via Facebook, Twitter, Instagram en Google. Daarnaast maak ik ook zelf content voor Vance en Numrush.

Gaat je voorkeur uit naar Instagram of Facebook?

Ik houd van Instagram omdat er vaak leukere content te zien is, maar ik houd ook heel erg van de interactie op Facebook, dat heb je minder op Instagram.

Wat is je favoriete restaurant?

Amadeus: een restaurant in Brussel waar je spareribs à volonté kan bestellen. Mijn record staat voorlopig op 5 rib plakken.

Welke werk gerelateerde app kun je niet meer zonder?

Slack voor interne communicatie, Twitter om nieuws te ontdekken en Gramblr om Instagram-posts te plaatsen.

Wat is je favoriete YouTube video?

Een YouTube-classic: Afro Ninja. Het is een grappig filmpje, maar leert ons ook een wijze les: Het maakt niet uit als je op je bek gaat, zolang je maar meteen terug opstaat. 😂

Als je overal ter wereld zou kunnen wonen, waar zou dat dan zijn?

In zo’n schattig Hobbit-huisje in Nieuw-Zeeland.

Wat is je favoriete gadget?

Ik heb net een minidrone met camera gekocht. Ik vind het hilarisch om hiermee in huis rond te vliegen en mijn vriendin te laten schrikken. Dat levert echt heerlijke filmpjes op!

Naar welk land ga je het liefst op vakantie?

Zweden. Mooi land met mooie mensen en lekker eten!

Wat is je favoriete film?

Whiplash

Waar zou je heel goed in willen zijn?

Tekenen, ik teken als een 5-jarige.

Als je één project moest kiezen waar je de rest van je leven aan zou moeten werken, wat voor project zou het dan zijn?

Als ik aan een project voor de rest van mijn leven zou moeten werken, dan zou ik een project zoals voor T-mobile kiezen. Wij creëren  hiervoor content en spelen in op de actualiteit. Ik geloof dat je als merk elke dag relevant moet zijn voor je klanten, dus  als er iets in de wereld gebeurt moet je bijvoorbeeld als T-mobile zijnde de relevantie vinden voor jouw klanten en hierover communiceren.

🚣 Gezellig boottochtje op de grachten van Amsterdam met @okgonl team 😎 thanks Marjolijn en Johan! #DutchDream

Een video die is geplaatst door Arnout Kestemont (@itsarnout) op

 

Wat is je favoriete project waar je bij OK GO aan gewerkt hebt?

Het leukste project tot nu toe vond ik het Apple Event. Er werd de nieuwe iPhone 7 aangekondigd en wij gingen hier live verslag over geven via Numrush.nl en op onze social media kanalen. Het was een leuk project omdat we ‘in het heetst van de strijd’ zaten en het heel kort op de bal was. Onze lezers smulden bovendien van Apple’s aankondigingen die wij deelden. Maar iets zegt me dat er nog veel leukere projecten zitten aan te komen…