In de spotlight

Alles over chief content Elger

Achter alle producties die OK GO maakt, zitten creatieve mensen. In deze korte interviewtjes geven we je een beeld van onze werknemers. Niets serieus, gewoon leuk.

Vandaag de beurt aan Elger van der Wel.
Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Utrecht

Wat doe je precies bij OK GO?

“Ik ben Chief Content, wat eigenlijk betekent dat ik continu bezig ben met onze sites Numrush en Vance. Van het aansturen van de redactie tot de social media-strategie. En regelmatig schrijf ik ook zelf een stuk, omdat het veel te leuk is om dat niet te doen!”

Wat is je favoriete Spotify-playlist voor op werk?

“Het verschilt wat voor weer het is, hoe ik me voel en wat ik aan het doen ben. Maar Acoustic Covers is een fantastisch lijst, omdat het liedjes zijn die je kent in een andere uitvoering en omdat het een bepaalde rust geeft.”

 

Gaat je voorkeur uit naar Instagram of Facebook? Of een ander platform?

“Ik ben ongeveer een jaar geleden verliefd geworden op Snapchat. Het gemak waarmee je daarop korte filmpjes en foto’s deelt, zonder dat het perfect hoeft te zijn; ik vind dat echt heel leuk. Daarnaast ben ik nog steeds heel actief op Twitter en dat vind ik ook oprecht leuk door het ongefilterde semi-live-karakter van de dienst.”

Wat is je favoriete restaurant?

“Ik ben dol op hamburgers. Het liefst ga ik daarvoor naar Tommi’s Burger Joint in Berlijn of een vestiging van Byron Burgers in Londen, maar Meneer Smakers in Utrecht is voor mij een stuk dichterbij.”

Welke werk gerelateerde app kun je niet meer zonder?

“Slack. Het is voor ons hét interne communicatiemiddel en zeker voor het aansturen van de redactie is het ideaal.”

Als je overal ter wereld zou kunnen wonen, waar zou dat dan zijn?

“Berlijn. Het is de buitenlandse stad waar ik het meeste kom en ik voel me er altijd thuis. De stad heeft rauwe randjes en een rijke historie. Dat zorgt ervoor dat een stad is waar ondernemende en creatieve mensen samenkomen en dat merk je aan alles.”

Wat is je favoriete gadget?

“Ik kan niet zonder mijn iPhone, maar da’s eigenlijk al geen gadget meer. En verder ben ik heel blij met mijn Sonos-systeem. Ik luister graag naar muziek en het gemak waarmee ik naar wat ik ook wil kan luisteren in elke kamer in mijn huis (inclusief de badkamer) is fantastisch.”

Naar welk land ga je het liefst op vakantie?

“Een echte favoriet heb ik niet. Ik heb inmiddels ongeveer elk land in Europa gezien en ze hebben allemaal iets bijzonders. Dat kan een stad zijn, de mensen, de natuur. Zoveel factoren die een land bijzonder kunnen maken. Alleen Frankrijk vind ik niet. Ik ben er een aantal keer geweest, maar heb gewoon heel weinig met dat land en de mensen.”

Wat is je favoriete film?

“Ik ben meer een serie-type. En dan is Mr. Robot toch wel mijn favoriet van de afgelopen twee jaar.”

schermafbeelding-2016-09-19-om-12-02-31

Wat is je favoriete project waar je bij OK GO aan gewerkt hebt?

“Toen ik bij OK GO begon heb ik gezegd dat ik heel graag een podcast wilde gaan maken voor Numrush. En sinds begin 2016 is hij er ook: RUSH Talk. Ik presenteer hem wekelijks met één van de collega’s op de redactie en ik heb het idee dat we echt iets neerzetten dat laat zien wat Numrush is en verdieping brengt voor onze doelgroep. De reacties zijn ook eigenlijk altijd positief!”