in-de-spotlight-carmen

In de spotlight

Interview met journaliste Carmen

Bij OK GO werken inmiddels tamelijk wat creatieve mensen. De een schrijft, de ander ontwerpt, filmt, fotografeert of houdt zich bezig met social media en project management. Maar onder aan de streep zijn we allemaal makers van mooie dingen. En om je een beeld te geven van al dat creatieve talent, lichten we elke twee weken één van onze collega’s uit. Vandaag is het de beurt aan stagiaire journalistiek Carmen Sijbrands.

Woonplaats: Amsterdam
Leeftijd: 20 jaar

WAT DOE JE PRECIES BIJ OK GO?

Ik ben redacteur/blogger voor de websites Vance.nl en Numrush.nl en ik schrijf over verschillende onderwerpen. Daarnaast bedenk ik zelf toffe concepten waar we met zijn allen mee aan de slag kunnen.

WAT IS JE FAVORIETE SPOTIFY-PLAYLIST VOOR OP WERK?

Mijn eigen ‘Favorieten’ playlist. Het is een heel diverse lijst met allemaal nummers die ik leuk vind. Van Usher en R. Kelly tot aan Otis Redding en Aretha Franklin. ‘Oldskool’ is mijn tweede favoriete Spotify-playlist; wederom een eigen samengestelde playlist met alleen maar lekkere 70’s, 80’s en 90’s hits.

WAT IS JE FAVORIETE YOUTUBE VIDEO?

Het enige wat ik  eigenlijk kijk op YouTube zijn film of Netflix trailers, maar wat ik wel graag kijk zijn de YouTube video’s van James Corden’s Carpool Karaoke. De editie met Adele vind ik echt hilarisch, wat een heerlijke vrouw is dat. De Carpool Karaoke met Michelle Obama is ook een van mijn favorieten.

GAAT JE VOORKEUR UIT NAAR INSTAGRAM OF FACEBOOK?

Absoluut Instagram. Ik vind Facebook persoonlijk een beetje een bij elkaar geraapt zooitje geworden de laatste tijd met kattenfilmpjes en grappige memes. Afgewisseld met interessante artikelen of nieuwtjes en nieuwe profielfoto’s van Facebook-vrienden.

WAT IS JE FAVORIETE RESTAURANT?

Ik heb niet specifiek een favoriet restaurant, ik houd overigens wel echt van eten. Afgelopen zomer heb ik een roadtrip door noord en midden Italië gedaan samen met een vriendin en toen wij aankwamen in Como heb ik de lekkerste risotto ever gegeten. De naam van het restaurantje is me even ontgaan, maar het was heerlijk en het uitzicht was nog veel mooier.

WELKE WERK GERELATEERDE APP KUN JE NIET MEER ZONDER?

Hier op kantoor gebruiken we sinds kort Trello. Dat is een soort online bord waar je kaarten op kunt plakken en deze met verschillende kleuren kunt labelen. Het is heel multifunctioneel en wij gebruiken het als planning en taakverdeling. Maar er is ook een ideeënlijst en een lijst met geproduceerde artikelen. Dit geeft een heel handig overzicht zodat je precies weet wat je wanneer moet doen.

WAT IS JE FAVORIETE GADGET?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet in het bezit ben van veel gadgets, dus ik ga heel saai zeggen mijn iPhone 6S met mijn dierbare Apple oortjes. Want zonder oortjes kan ik geen muziek luisteren en zonder muziek is het leven heel saai.

NAAR WELK LAND GA JE HET LIEFST OP VAKANTIE?

Mijn volgende grote vakantie die op de planning staat is naar Zuid-Afrika. Daar ben ik al een keer eerder geweest en is een van de prachtigste landen. Maar Amerika zou ik ook regelmatig naar toe willen.

Instagram-carmen-Sijbrands

WAT IS JE FAVORIETE PROJECT WAAR JE BIJ OK GO AAN GEWERKT HEBT?

Op dit moment werk ik met twee collega’s aan een reeks over het leven van een freelancer en de verschillende facetten daarvan. We lichten deze zes facetten uit door een freelancer aan het woord te laten die vertelt over zijn struggles als freelancer. Een leuk en divers project.

WAT IS JE FAVORIETE FILM?

Sherlock Holmes met acteurs Robert Downey Junior en Jude Law is een van mijn favoriete films, omdat ik heel erg moet lachen om de droge humor van Robert Downey Junior. Bovendien vind ik eigenlijk alle actiefilms erg tof, vooral in combinatie met humor.

WAAR ZOU JE HEEL GOED IN WILLEN ZIJN?

Dansen. Ik hoor van mensen uit mijn omgeving dat ik al aardig wat moves kan – ik heb ook jaren op dansles gezeten dus dat zou ondertussen ook wel moeten – maar ik zou heel graag een professionele danser willen zijn en elke dag op een podium staan. Dromen mag altijd, toch?

ALS JE ÉÉN PROJECT MOEST KIEZEN WAAR JE DE REST VAN JE LEVEN AAN ZOU MOETEN WERKEN, WAT VOOR PROJECT ZOU HET DAN ZIJN?

Een project waarbij ik alleen maar inspirerende mensen mag portretteren.